Hvor vigtigt er dobbeltrens? Det tester vi!

Måske har du hørt om det før, måske er det helt nyt for dig. Dette indlæg omhandler nemlig dobbeltrens - eller double cleansing, som det jo ellers hedder. Vi tester oliebaserede renseprodukter, vandbaserede renseprodukter og selvfølgelig begge dele efter hinanden (hvilket er det, det hele handler om - nemlig DOBBELTRENS)

Skal jeg virkelig rense min hud to gange, tænker du måske? JA! Det dobbelte arbejde, dobbelte antal produkter, dobbelt så lang tid. JA! Og der er en mening med galskaben (som faktisk overhovedet ikke er gal, men essentiel for en smuk hud).

Hvad er dobbeltrens?

Kort fortalt: Du renser dit ansigt to gange for at sikre en fuldkommen ren hud, inden du påfører efterfølgende plejeprodukter. Tankegangen bag dobbeltrens er, at man er nødt til at fjerne "alt det overfladiske" først for efterfølgende at kunne rense huden i dybden. Det foregår således:

Først renser du makeup, solcreme, snavs og overskydende olie af huden. Dette gøres med et oliebaseret produkt, hvad enten det er en olie eller en balm. 
Produktet påføres på tør hud og masseres indtil alt makeup er opløst. Herefter tilføres en smule lunkent vand, der masseres igen på huden. Slutteligt fjernes det hele med vand. Min personlige favorit til dette step er All Kill Cleansing Oil Balm fra HolikaHolika, som er en lækker rensebalm, der let fjerner makeup (selv øjenmakeup) uden at udtørre huden. Balmen virker nemlig fugtgivende, da den indeholder olie fra macadamianødder.

Efterfølgende renses huden med et vandbaseret produkt, som kan være alt fra skumrens til en gel. Dette produkt anvendes til at fjerne overskydende snavs og olie efter første step, men samtidig til at rense huden i dybden og dermed ikke kun det overfladiske som makeup eller lignende. Dette step gør det altså muligt at rense i dybden og få renset hudens porer. Dette er med til at afhjælpe fremtidig urenheder, som bl.a. kan opstå ved tilstoppede porer. Mit favorit produkt til dette step er Skin & AC Mild Clear Cleansing Foam fra HolikaHolika, der heller ikke udtørrer huden og samtidig er god mod uren hud og til at kontrollere produktionen af talg (sebum). 

Men er det virkelig nødvendigt at rense huden to gange for at få renset i dybden? Igen er svaret JA!

Nedenfor tester vi følgende: afrensning af ansigt udelukkende med oliebaseret rens, afrensning udelukkende med vandbaseret rens og selvfølgelig dobbeltrens (oliebaseret rens efterfulgt af vandbaseret rens). Efterfølgende påføres skintonic med en vatrondel for at vise hvor meget (eller hvor lidt) skidt og snavs, der er tilbage på huden.

 Her ses en vatrondel efter udelukkende at bruge et oliebaseret renseprodukt:

Her ses en vatrondel efter udelukkende at bruge et vandbaseret renseprodukt:

 Her ses en vatrondel efter dobbeltrens metoden (altså både oliebaseret og vandbaseret renseprodukt):

Behøver jeg sige mere? Jeg tror, at billederne taler for sig selv! Så er der vist ikke andet at sige end happy cleaning ladies and gentlemen!

XX


1 kommentar

  • wow, det er vildt nok at der er så meget tilbage, selvom man har renset!

    Karen

Skriv en kommentar