Kender du forskellen på fedttør og fugttør hud?

Tør hud er ikke bare tør hud. Den opfattelse kan faktisk koste mange penge på spildte produkter, der ikke passer til din hudtype. Der findes nemlig både fedttør og fugttør hud.

Som ordene indikerer, kan huden mangle enten fedt eller fugt, som leder den til at være tør. Der er heldigvis nogle måder at kende forskel på de to hudtilstande!

Så hvordan ved jeg, om min hud er fugttør eller fedttør?

Fugttør hud vil ofte føles tør og stram efter bad eller ansigtsrens (inden du har nogle produkter i ansigtet).

Fedttør hud vil ofte skalle, være rødlig omkring næsen og samtidig føles tør.

Hvad skal jeg gøre?

Hvis du har tør hud grundet mangel på fugt (fugttør hud), handler det om at fylde huden med fugt, fugt og MASSER af fugt! Herefter kan fugten forsegles med en creme som lukker fugten inde og sørger for, at fugten ikke fordamper. 

Hvis du har tør hud grundet mangel på fedt (fedttør hud), handler det om at tilføre huden det fedt, den sukker efter! Det kan ske gennem fede cremer eller olier med nærende ingredienser.

Hvordan ved jeg hvilke produkter der passer til fedttør og fugttør hud?

Her handler det om at kigge på ingredienser og holde øje med de nøgleord, der bruges til at beskrive produktet. Nedenfor kan du finde en lille guide til at finde de produkter, der passer til henholdsvis fugttør og fedttør hud.

Produkter til fugttør hud

Kig efter ingredienser som hyaluronsyre, snegleslim og green tea. Samtidig bør du kigge efter ordene hydrating og moisturizing (fugtgivende). Mine favoritter til fugttør hud er dem, der indeholder masser af hyaluronsyre! Derfor anbefaler jeg 3 Seconds Starter Hyaluronic Acid Serum til brug både morgen og aften samt Skin Rescuer Sheet Mask Hyaluronic Acid til de aftener, hvor du trænger til lidt ekstra fugt og forkælelse. Du kan se produkterne på billedet nedenfor.

Produkter til fedttør hud

Kig efter ingredienser som avocado, honning og shea butter. Samtidig bør du kigge efter ordene nourishing (nærende). Mine favoritter til fedttør hud er Good Cera Super Ceramide Cream, da den indeholder shea butter, som er fantastisk til fedttør hud. En anden favorit er Honey Overnight Mask Canola, der nærer huden hele natten og er samtidig lækker til de dage, hvor man vil forkæle sig selv lidt ekstra. Produkterne ses på billedet nedenfor.

For begge hudtilstande er det vigtigt ikke at bruge produkter med udtørrende alkoholer (som især findes i renseprodukter), da det kan gøre huden ENDNU mere tør, ikke lige det vi går efter vel? Det er også vigtig at drikke rigeligt med vand - det er og bliver, det bedste skønhedsmiddel til en sund hud for alle hudtyper. Flere af vores renseprodukter er uden alkohol, bl.a. den oliebaserede rens All Kill Cleansing Balm, den vandbaserede foam Skin & AC Mild Cleansing Foam som er god til personer med uren hud samt Micellar Water fra serien Less On Skin, som er god til personer med sensitiv hud grundet linjens naturlige ingredienser. Nedenfor ses alle tre produkter, her er der både til en dobbeltrens med et oliebaseret produkt, en foam (vandbaseret) og micellar water hvis det skal gå lidt hurtigt og det skal det jo nogle gange!

Derfor er de bedste råd, vi kan komme med: drik rigeligt med vand og plej din hud efter din hudtype.

XX


Skriv en kommentar