DEN KOREANSKE 10 TRINS HUDPLEJE RUTINE

Den koreanske hudplejerutine har taget verden med storm - og med god grund! De effektive produkter indeholder innovative, aktive ingredienser og giver gode, hurtige resultater. Indpakningen er ofte sjov, en smule skør og cute.

K-beauty er en ny måde at tænke hudplejerutine på, de koreanske kvinder bruger nemlig dagligt ti trin morgen og aften og nogle endnu flere! Det kan lyde uoverskueligt, men det tager faktisk meget kortere tid end man lige forventer. Det er vigtigt at huske, at det ikke er nødvendigt at benytte alle 10 trin. Du kan tage det fra rutinen du kan bruge, hvad end det er 3, 5 eller alle 10 trin du har lyst til at kaste dig ud i. Nedenfor kan du læse mere om de ti trin, og er du i tvivl om hvilke trin der vil være fordelagtige for dig, eller hvilke produkter der passer til din hudtype, er du altid mere end velkommen til at kontakte os.

Trin 1: Oliebaseret renseprodukt
Renseolie bruges til at fjerne makeup og den forurening og snavs huden har opsamlet igennem dagen.

Oliebaseret rens

Trin 2: Vandbaseret renseprodukt
Renseskum bruges til at rense i dybden efter der er blevet fjernet makeup og snavs. Dette step bruges også for at sikre at få fjernet alle rester af snavs.   

Vandbaseret rens

Trin 3: Eksfoliering/Peeling
Eksfoliering produkter bør ikke benyttes hver dag, men indføre det i sin hudplejerutine efter behov. Produkterne hjælper med at fjerne døde hudceller, snavs og andre urenheder forårsaget af eksterne påvirkningsfaktorer.

Eksfoliering

Trin 4: Toner
Hjælper med at fjerne eventuelle make-up rester og snavs og gør det lettere for huden effektivt at absorbere efterfølgende plejeprodukter. 

Toner/Skin tonic

Trin 5: Essens

Essens er et produkt vi ikke er vant til at bruge i Danmark, men i Sydkorea er essens hjertet af hudplejerutinen. 
En essens er en fusion af en toner (skin tonic) og en serum. Essens tilføjer ekstra fugt til din hud og når dybere i huden end en toner. Samtidig hjælper en essens med at forny hudcellerne. En essens er ofte let og tynd i konsistens.  

Essens

Trin 6: Serum/Ampul
Serum er til for at imødekomme dine specifikke behov. Ampul er en mere koncentret version af serum.

Du kan med fordel skifte mellem forskellige serum eller ampuller som indeholder aktive ingredienser med forskellige funktioner for at imødekomme forskellige behov. Dette kunne f.eks. være fugtgivende, udglattende, opstrammende mm.  

Serum/Ampul

Trin 7: Sheet mask
Sheet masks kan bruges hver dag eller efter behov. Der findes sheet mask til forskellige behov: tør hud, olieret hud, uren hud mm. Find den maske der dækker dine behov. 

Masker

Trin 8: Øjencreme
Tør hud under øjnene giver rynker, hvorfor det for koreanske kvinder er en vigtig del af deres hudpleje rutine at fugte området med en creme til formålet.

Øjencreme er ofte lidt tykkere og specielt tilpasset den tynde og følsomme hud omkring øjnene.

Øjencreme

Trin 9: Fugtighedscreme
Ansigtscreme bruges primært som en barriere, for at bibeholde de produkter du har forkælet den med igennem din dag/aften rutine.

Cremer

Trin 10: Solcreme/Natmaske
Dag rutine:
I Sydkorea bruger de solfaktor uanset vejr og produktet er meget mere helligt end det er i Danmark og resten af verden. Solfaktor er vigtig for at modarbejde hudens aldring og fine linjer.

Aften rutine:
Natcreme eller sleeping pack er god at bruge til slut i aftenrutinen, da din hud kan absobere en masse fugt i løbet af natten.

Solcreme

Natmaske

Rutinen kan justeres efter behov. Nogen vil gerne tilføje flere produkter, mens andre ikke ønsker at benytte alle ovenstående produkter i deres hudpleje rutine. Prøv dig frem og find dine personlige kultprodukter. Er du i tvivl om din hudtype eller hvilke produkter der passer til dine behov er du altid hjertelig velkommen til at kontakte os.